5 okt. 2011

Österrike - vinprovning både till frukost och lunch; lördag

  


Lördagen startade vi med vinprovning!! När vi var klara med frukosten kom det en bil och hämtade oss och sen bar det i väg till en vingård för guidning och avsmakning.



Den här gången skulle vi åka till herr Grundel. Det visade sig att det ingick sju viner i provningen (se separat inlägg). Ägaren till vingården, herr Grundel, berättade hur man gjorde vin på hans vingård och gav oss en kort beskrivning av samtliga viner som vi fick avsmaka. Jag tror att alla tyckte bättre om de viner vi provade här än de vi hade provat på fredagen. Provningen avslutades med buschenschranklunch (kallskuret).








Man kan lära sig att känna igen druvor genom att titta på bladen - här kommer några exempel:





Efter vinprovningen åkte vi runt i södra Steiermark och gränstrakten till Slovenien och tittade på denna otroligt vackra trakt. Vi stannade på flera utsiktsplatser så att vi kunde njuta extra länge.


Sen var det dags för dagens andra vinprovning!! Hos herr Dworschak fick vi ännu en  beskrivning hur det går till att framställa vin och vi fick titta oss omkring i hans odling. På gården förekommer även destilering och dessa drycker fick vi också prova på - snaps och likör. Vi fick prova inte mindre än 16 viner och 12 olika snapsar och likörer - och allt gick i en oerhörd snabb takt. Denna vinprovning slog alla andra vinprovningar med råge fler gånger om. Våra förväntningar inför nästa provning i Falun har stegrats oerhört. LÅ och jag köpte en god blåbärslikör. Hos herr D.






Dagen avslutades med en trerätters middag på en restaurang som låg i närheten av Marias och Josefs bostad.



Söndag morgon blev vi skjutsade till flygplatsen i Graz av Josef - suveränt även det!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar